Skip to main content

Znate li šta je Xclaim?

Xclaim je naziv za jedan od najjačih brendova kompanije Ruckus, oprema visokog kvaliteta i stabilnosti u domenu Wireless tehnologije za manje prostorije i jednostavnije sisteme.

Kao što sam i najavio u prošlom tekstu Xclaim zaslužuje posebnu pažnju i ovaj blog upravo posvećujem njemu.

Xclaim Wireless je podbrend kompanije Ruckus, tržišnog lidera u enterprise okruženju, kada su u pitanju wireless sistemi visokih perfomansi i zahtjeva.

Ukoliko ste imali priliku slušati pjesmu poznate rock grupe Riblja Čorba „Bilo je žena“, onda bi se dio refrena ove pjesme koji glasi „…ti na prvom mjestu pa šest mjesta praznih“, moglo uporediti sa svjetskom rang listom top 10 proizvođača wireless opreme.

To bi otprilike izgledalo isto kao u pjesmi, Ruckus bi sa svojim podbrendom Xclaim-om zauzeo prvo mjesto, pa bi imali šest praznih mjesta. Zatim bi na toj listi uslijedila konkurencija.

ruckus-xclaim

Kako bi otklonili sve dileme, odmah ću napomenuti da se kvalitet Xclaima u odnosu na Ruckus previše ne razlikuje. Naime, Xclaim je namijenjen kao podrška Small Business-u pri čemu je akcenat na kvalitetnom WiFi signalu, odličnom protoku, kao i mogućnošću konektovanja većeg broja uređaja, a da i dalje sve radi kako treba i bez zastoja na mreži.

Sa jedne strane, Ruckus je bogatiji sa dodatnim opcijama, omogućava istovremenu konekciju i do nekoliko hiljada klijenata istovremeno, dok se Xclaim može koristiti za konekciju nekoliko stotina klijenata istovremeno. Za naše uslove, prosječnu veličinu preduzeća i broj radnika, ovo je fantastična vijest.

Jednostavno, zaboravite na jeftine router-e koji „zaglupe“ nakon što se konektuje 5 različitih uređaja. Xclaim je rješenje za vašu glavobolju sa Wireless-om.

Jedan od glavnih razloga nastanka Xclaima je pojašnjen na njihovom zvaničnom sajtu, a suštinu možemo rezimirati u dvije rečenice:

„We’ve taken the performance, reliability and robust feature sets of big business wireless, and eliminated all of the cost and complexity. What’s left is a product line purpose built to suit the needs of businesses looking for great WiFi but working with a limited IT staff and a limited budget.“

Mnogi Teleklik korisnici su prezadovoljni ovom opremom. Napokon su se oslobodili problema u svakodnevnom radu koji su se ogledali u pucanju mreže, slabog protoka interneta ili zagušenja internet saobraćaja.

Xclaim nam dolazi u tri serije indoor uređaja Xi-1, Xi-2 i Xi-3 te jednim outdoor uređajem Xo-1. Svi uređaji su dual band što znači da klijentski uređaji mogu koristiti 2.4GHz ili 5GHz frekvencije.

xclaim

Kako bi što bolje približili koje su to prednosti posjedovanja wireless opreme ovog kalibra, navešću u nastavku nekoliko bitnih osobina koje ovaj brend čine superiornijim u odnosu na druge:

  • Posjeduje širok spektar funkcionalnosti, pouzdanosti i performansi koje su dorasle poslovima i industrijama u kojima će biti korišteni;
  • Patentirani sistem integrisanih antena koje pružaju širok domet i kapacitet, te omogućavaju automatsku automatizaciju WiFi saobraćaja;
  • Jedna WiFi mreža može da se sastoji od jedne, dvije ili više pristupnih tačaka koje se lako mogu upravljati uz pomoć besplatnih mobilnih aplikacija te cloud platforme (CloudManager);
  • Robustna bezbijednost sa podrškom industrijskog stepena enkripcije i izolacije WiFI klijenata;
  • Mogućnost segmentacije mreže, npr. podešavanjem 4 SSID-ja u vidu napredne segmentacije WLAN mreže u 4 odvojene podmreže, za svakog korisnika/ke posebno;
  • Dinamički izbor najboljeg prenosa kanal usmjeravanjem DualBand klijenta na 5GHz frekvenciju uz optimizovano korišćenje radio spektra;
  • Moderan i diskretan dizajn AP uređaja, koji uopšte ne utiče na kvalitet isporuke signala te perfomanse antena;
  • Built-in PoE ulaz, kroz koji se vrši napajanje;
  • Xclaim nema fizički kontroler;
  • Većina karakteristika koje se nalaze na kontrolerima raznih enterprise rješenja poput airtime, load balancing, band balancing, QoS i druge,nalaze se upravo na Xclaim Access Point uređajima, što ih izdvaja od konkurencije;
  • Mogućnost implementacije hotspot banera za oglašavanje kao i mnoge druge;

Upravljanje je, kao što sam već napomenuo, dosta jednostavno uz pomoć CloudManager kontrolera ili mobilne aplikacije za smartphone. Obje aplikacije su besplatne za korišćenje.

banner-fg

Da, cijena!? 

Istina, uređaji nisu jeftini, ali nisu ni preskupi obzirom na to šta sve nude. Ipak, činjenica je da je odnos cijene i kvaliteta u ovom slučaju i više nego fantastičan. Ovakvom investicijom ćete riješiti mnoge probleme, a naročito najveći problem današnjice koji se ogleda u nezadovoljnim radnicima i klijentima.

Jedan od primjera je statistika sajta Booking.com koja pokazuje da preko 80% posjetilaca datog hotela prijavljuje svoje nezadovoljstvo Wirelessom, dok 36% posjetilaca kaže da se neće ponovo vratiti u taj hotel zbog loše WiFi mreže.  

U svakom slučaju, mi smo tu da vas saslušamo, da obiđemo lokaciju na kojoj želite uvesti profesionalni wireless, daćemo vam idejno rješenje i objasniti način na koji se ista može implementirati te koliko će koštati, a ostalo je sve do Vas!

Kontaktirajte nas…

Telefon: +387 51 491 866
Email: sales@teleklik.ba

Danijel Bobar
Menadžer prodaje
Danijel Bobar

Danijel Bobar

Menadžer prodaje

Znate li šta je Xclaim?

autor Danijel Bobar vrijeme čitanja: 3 min
0