Skip to main content

GEDŽETI NA ODMORU – DA ILI NE?

Ljeto je. Vrijeme godišnjih odmora. Lijen i moj mozak da razmišlja o ozbiljnim IT rješenjima. Pa se sjetih svih slika koje gledam ovih dana na fejsbuku – slike sa raznih ljetovanja. Pade mi na pamet šta je sve potrebno ponijeti od IT uređaja na more? Da li uopšte išta ponijeti? Znamo li se mi odmarati uopšte – bukvalno odmarati, pa i bez tog napora da na fenomenalan način zabilježimo uspomenu i obavezno je podijelimo sa drugima?

phonepool

Koliko god kukali da smo umorni od svakodnevne komunikacije putem pametnih uređaja, da li zaista ostavimo sve kada odemo na odmor? Da li se opustimo i uživamo u suncu, plaži, moru, ili cvrkutu ptica, prirodnim pejzažima i prosto druženju s ljudima s kojima smo? Ili ipak s vremena na vrijeme provjeravamo imamo li poruku na mobilnom, da li je neko objavio status na fejsbuku, neku interesantnu sliku na Instagramu…?  Neko voli da čita vijesti sa omiljenih portala, neko uživa da razmjenjuje viber poruke sa omiljenima, šalje pejzaže, selfije i ostalo. Iako smo svjesni da smo svakodnevno istrzani praćenjem velike količine informacija, i često budemo frustrirani zato, samo zamislimo kako ćemo kad odemo na odmor sve ostaviti i kako nas je baš briga… kada dođemo na taj isti odmor, odjednom želimo da ga stavimo u virtuelni svijet na sve moguće načine, kreće slikanje, shaerovanje, chatovanje i ostalo.

summer-gadgets

Dobro. Kad je već tako, postavlja se pitanje – da li i šta ponijeti od gedžeta na ljetovanje?

  • Dobar telefon svakako – ako ništa radi fotografija, komunikacije sa omiljenima, i društvenih mreža, a i po koja aplikacija za vježbanje može doprinijeti jutarnjim šetnjama ili trčanju uz more
  • Selfie štap – ovo je svakako poželjan dodatak jer omogućava da samostalno zabilježimo fenomenalne fotografije
  • Eventulano neke dobre slušalice – ukoliko baš ne pronalazimo mir u zvuku mora ili cvrkuta ptica na nekoj planini
  • Power bank – dobra dopuna bateriji, ukoliko zatreba
  • Bluetooth zvučnik – ukoliko ipak želite da napravite štimung u sobi, na terasi, plaži, šumi ili gdje se već nalazite
  • Drone – mogao bi zabilježiti dobre snimke i uspomene, ali na niskim visinama (ovdje treba provjeriti Zakon zemlje u koju se putuje)

Svakako, uvijek postoji mogućnost da telefon ugasite, zabilježite slike u svojoj glavi i sjećanju, ponesete osjećaj opuštenosti i spokoja sa odmora, miris mora ili planine, da se jednostavno vratite vremenu kada komunikacija nije bila ovoliko dominantna.

Moramo priznati da je lijepo zabilježiti ovako jednu fotku koja je ovih dana obišla internet – ne bi je bilo da nema gedžeta (ili dobrih mišića 😉 )

go-pro-barry-nobles-hero4-session-1436691632426

Ali mogao je ovaj skok ostati i samo u sjećanju.

Svakako, ukoliko ste raposloženi da predložite IT potrepštine koje vi smatrate obaveznim za ponijeti, ili smatrate da sve gedžete treba da ostavimo kod kuće, voljeli bi da nam pišete na našu fejsbuk stranicu.

Dana Koruga
Rukovodilac Sektora za marketing i prodaju
Dana Koruga

Dana Koruga

Rukovodilac Sektora za marketing i prodaju

GEDŽETI NA ODMORU – DA ILI NE?

autor Dana Koruga vrijeme čitanja: 2 min
0