Skip to main content

VIDYO: Nova dimenzija video konferencija

U eri gdje je vrijeme novac, video konferencije su neizostavan faktor u gotovo svakom poslu. Današnje tržište nudi mnoštvo rješenja od kojih svako ima svoje prednosti i mane, a na kraju se sve svodi na to da ipak ne mogu baš sve što ste zamislili ili mogu, ali je isuviše komplikovan ili skup put da bi se došlo do željenog rješenja.

Među mnoštvom „sličnih“ video konferencijskih sistema, jedan sigurnim korakom gazi ispred ostalih. U pitanju je Vidyo, sistem čiji je razvoj počeo još 2004 godine od strane kompanije Layered Media. Četiri godine truda i uloženih 100 miliona dolara, pretvoreno je u enterprise rješenje i tako počinje zvanično licenciranje korisnika pri čemu kompanija mijenja naziv u Vidyo, kako stoji i danas.

Vidyo ima mnogo korisnih mogućnosti, a mislim da je najbitnije da naglasim da je Vidyo sistem moguće koristiti na tv-u, računarima, laptopima, tabletima, telefonima i što je veoma bitno – nije važno na kojoj se platformi zasnivaju ovi uređaji (Windows, Linux, Mac ili Android).

Vidyo sistem nudi mogućnost video konferencija sa prikazom u visokoj rezoluciji pri čemu možete dijeliti svoju radnu površinu ili aplikaciju u kojoj radite sa drugim korisnicima.

Sistem zahtijeva određenu infrastrukturu (Vidyo router) za implementaciju istog, ali je korisniku na raspolaganju i opcija CLOUD verzije kako bi se troškovi puštanja servisa u rad sveli na minimum.

Sve sesije je moguće snimiti i naknadno reprodukovati, a sistem podržava rezoluciju do 5K što naravno treba da bude ispraćeno potrebnom infrastrukturom.

Za više informacija o CLOUD verziji Vidyo sistema kontakirajte nas na sales@teleklik.ba ili na +387 51 491 860.

VIDEO: Demonstracija VIDYO – video konferencijskog sistema

Pored video konferencionog sistema za svakodnevnu komunikaciju zaposlenih unutar kompanije, sistem je posebno prilagođen i za sljedeće interesne sfere:

  • edukacija
  • finansije/bankarstvo
  • medicina
  • profesionalna podrška korisnicima

Sistem telemedicine medicinskom osoblju omogućava jednostavnu komunikaciju kako međusobno, tako i sa pacijentima i njihovim porodicama.

Takođe, mnoge banke u svijetu uvode kiosk bankarstvo. Korisnik sve svoje poslove obavlja na kiosku/baknomatu, a putem video veze po potrebi razgovara sa prvim slobodnim operaterom. Vidyo sistem u bankarstvu odlično funkcioniše, a zamjerke se odnose samo na nedostatak osjećaja ljudskosti u cijelom procesu.

Profesionalna podrška korisnicima je jako bitan faktor, a Vidyo sistem pomaže brzo u efikasnom rješavanju problema korisnika. Vama kao servisu, Vidyo nudi mogućnost lake organizacije zaposlenih i uključivanje više ljudi u rješavanje problema, bez obzira na njihovu lokaciju.

Željko Rogić
IT specijalista
Željko Rogić

Željko Rogić

IT specijalista

VIDYO: Nova dimenzija video konferencija

autor Željko Rogić vrijeme čitanja: 2 min
0