Skip to main content

Ruckus Wireless tehnologija po Vašoj mjeri

U savremenom poslovanju, gdje je pristup internetu glavni preduslov za normalno poslovanje, javlja se potreba njegove dostupnosti u svako vrijeme i na svakom mjestu. Kako se vremena mijenjaju, zar ne?! Nekada niste mogli zamisliti poslovanje bez fiksnog telefona, a danas on postaje prošlost ili bar ne tako važnu stavku u Vašoj firmi.

Posjedovati danas bilo kakav mobilni uređaj poput laptopa, smartphone-a i tableta, a ne omogućiti njihovu konekciju na internet pretvara Vaš uređaj u beskorisnu spravu. Svako fizičko lice danas zahtijeva adekvatnu dostupnost interneta, a zamislite koliki su tek zahtjevi jedne firme za istom uslugom?

U vremenu kada svaki javni objekat ima pokrivensti WiFi signalom, zahtjevi su u kompanijama i nekoliko puta veći. Problem kvalitetnog interneta se može riješiti na osnovu dvije pretpostavke koje su u međusobnoj simbiozi. Prva je adekvatan internet kapacitet (brzina odnosno protok internet linka), dok je drugi kvalitetna Wireless oprema.

Kapacitet interneta je bitan kako bi pokrio sve Vaše aktivnosti prilikom kojih ne bi imali zastoja u radu i slično, dok je, sa druge strane, Wireless oprema bitna kako bi izdržala sve operacije i konektovane uređaje bez prekida i drugih vrsta zastoja. Sve u suprotnom nije dovoljno da imate kvalitetan servis.

phone-1582893_1920

Međum, među prvim kompanijama koja je uočila bitnost prethodno navedenog je kompanija Ruckus Wireless LTD, osnovana 2002. godine.

Za razliku od svih drugih wireless sistema, Ruckus WiFi tehnologija redefiniše mrežne performanse u odnosu na sve druge proizvođače, a u pogledu fleksibilnosti, pouzdanosti i pristupačnih cijena. U međunarodnim okvirima sinonim za kvalitetan Wi-Fi jeste Ruskus. Korištenjem niza navedenih naprednih tehnologija, Ruckus uređaji su u stanju slati signal na veće udaljenosti, pružiti pouzdanije veze za Wi-Fi klijentske uređaje te stabilnost u povezivanju, s obzirom na prilagodljivost i kontrolu signala.

Smart Wi-Fi tehnologija konstantno usmjerava signale oko prepreka, ublažava smetnje i fokusira RF energiju samo tamo gdje je to potrebno kako bi se osigurala znatno bolja pokrivenost i performanse na većim udaljenostima. Od samog starta Ruckus je usredsređen na radio performanse i trenutno je apsolutni lider u ovoj industriji.

Budući da široko tržišno dostupne tehnologije nisu omogućavale kapacitet, domet i smanjenje interferencija, Ruckus wireless je okupio tim najboljih stručnjaka iz svijeta WiFi bežičnih mreža koji su svoju kreativnost u izradi rješenja upotrijebili kako bi Ruckus viziju pretvorili u stvarnost.

Ruckusova vizija je zapravo kombinacija inovativnih rješenja potrebnih za postizanje cilja isporukom najvećih mogućih Wi-Fi kapaciteta bilo gdje i u svako vrijeme. Da se radi o ozbiljnoj kompaniji govori i činjenica da Ruckus Wireless ima odobrenih 60 patenata i nešto više od 80 koji čekaju na odobrenje.

Ako se pitate, gdje se sve može implementirati Ruckus Wireless sistem, odgovor je jednostavan, bilo gdje!

silhouettes-81830_1920

Hoteli, velike kongresne sale, bolnice i velike klinike, skladišta, stadioni i drugi otvoreni prostori, skladišta, kancelarijski prostori, koncerti… samo su neke od lokacija i objekata za koje je predviđena ova tehnologija.

Da li ste primijetili kvalitetan WiFi signal zadnje dvije godine na Demo Festu? Odgovor Vam se već nameće sam po sebi i vjerujte nije sujeta, ali Teleklik Vam je to omogućio sa Ruckus Wireless opremom.

Ipak, za manje prostorije i jednostavnije sisteme, kompanija Ruckus je predstavila tržištu brand Xclaim Wireless sistem skromnijih mogućnosti u pogledu dodatnih opcija, ali i dalje visokog kvaliteta i stabilnosti. Xclaim je nešto što radi posao, ali ukoliko želite opremu posebnih karakteristika pomoću koje bi povezali veći broj ljudi, upravljali skladištima, vršili komunikaciju između većeg broja zaposlenih i vodili logistiku inventara, ili bi možda željeli omogućiti u Vašem hotelu otključavanje vrata, poručivanja hrane sl. sa jednog mjesta i iz jedne aplikacije onda je za Vas Ruckus najbolje rješenje.

Xclaim iziskuje posebnu temu o čemu ćemo nekom drugom prilikom.

Danijel Bobar
Menadžer prodaje
Danijel Bobar

Danijel Bobar

Menadžer prodaje

Ruckus Wireless tehnologija po Vašoj mjeri

autor Danijel Bobar vrijeme čitanja: 3 min
0