Skip to main content

Zašto Office 365?

Očekivanja i produktivnost koja se očekuje od modernog poslovnog čovjeka konstantno se razvija, i to veoma rapidno. Poslovni procesi se svakim danom razvijaju kako bi zadovoljili tržišne pristiske, isti zahtijevaju i prilagođavanje u načinu na koji komuniciramo jedni s drugima.

Bez obzira na to u kojoj se branši nalazimo, najbitnije je ostati konkurentan na tržištu, a to ne možemo bez razvoja strategije, obavljanja što više poslovnih obaveza brže i u što kraćem vremenskom periodu, uz istovremeno poboljšanje naše usluge ili proizvoda.

Kako raditi brže i produktivnije uz Office 365? Kako nam Office 365 može poboljšati komunikaciju i praktično pomoći u poslovnim procesima?

Kome je namijenjen Office 365?

Pišete li u Wordu, slažete li prezentacije u Powerpointu, pravite li kalkulacije u Excelu, šaljete li mailove, radite li iz kancelarije, ali i udaljeno od kuće, sa posovnog puta? Office 365 programski paket uključuje sve office programe koje koristite i poznajete, omogućavajući pristup dokumentima sa svih uređaja, u bilo koje vrijeme i sa bilo kojeg mjesta.

Office 365 je namijenjen korisnicima kojima je bitna fleksibilnost i mogućnosti obavljanja poslovnih procesa sa bilo kojeg mjesta sa praktično svih uređaja, sa službenog računara lokalno, sa mobilnog telefona, tableta, privatnog laptopa iz clouda.

Vaši zaposleni rade i na drugim lokacijama, često putuju po seminarima, sastancima?! Office 365 im omogućava dostupnost poslovnih dokumenata s bilo koje lokacije jer možete nastaviti da radite čak i kad niste na mreži.

Budući da se fajlovi automatski spremaju na internet, najnovijoj verziji dokumenta možete pristupiti, urediti ga i omogućiti zajedničko korištenje i dok ste u pokretu (iz clouda).

Radite lakše, radite zajedno!

Recimo, vlasnik ste kompanije koja ima lanac supermarketa, vodite računa da je softver koji koristite legalizovan (licenciran). Bitno je da znate da jedna Office 365 licenca pokriva (licencira) čak 5 uređaja jedne osobe (npr. službeni desktop računar, službeni laptop, privatni laptop, mobilni telefon, tablet).

Naglašavam licenciranje čak pet uređaja jedne osobe, jer pored tog što smo sve legelizovali, Office 365 nam omogućava pristupanje fajlovima sa čak pet naših uređaja što će znatno uticati na efektivnost i dostupnost svih zaposlenih.

Zamislite samo da vaš zaposleni pristupa svom Office 365 nalogu u kafiću ili kod kuće preko laptopa, tableta, mobilnog telefona i na jednom mjestu pronalazi sve svoje dokumente ažurirane onako kako ih je zadnji put koristio na računaru u kancelariji, a sa poslovnog puta (sa mobilnog teleofona, tableta…) samo nastavlja udaljeno na njima raditi… U tome je čar Office 365 licenciranja! 

Takođe, Office 365 omogućava da više osoba istovremeno radi na istom dokumentu, što značajno ubrzava poslovanje jer više ne morate trošiti vrijeme na slanje dokumenata mailom ili putem USB-a, već dokument možete staviti na jedno mjesto (u cloud), što će omogućiti da ga više osoba uređuje istovremeno. Takođe, uvijek će biti vidljive promjene koje su nastale na dokumentu kroz vrijeme, pa ćete po potrebi lako moći uređivati glavnu verziju dokumenta.

Uz Office 365 manje brinete

Moderno doba poslovnom čovjeku je donijelo multitasking, da se istovemeno sa različitih lokacija bavimo sa hiljadu stvari. Pored svih vaših tekućih obaveza, vjerujem da nemate vremena i da detaljno ulazite u razvoj i funkcionisanje informacionih tehnologija, nove verzije programa, servere, megabite, megabajte …

Kupovinom Office 365 licence riješićete pitanje emaila, arhive, backupa, poslovne dokumentacije, ne morate brinuti o ažuriranju i nadogradnji programa. Trošićete vrijeme na praktične, tekuće aktivnosti, a ne na instalaciju, ažuriranje i provjeru jesu li svi podaci sinhronizovani. Office 365 uz internet konekciju sve to obavlja u pozadini, a na vama je samo da završite svoj primarni posao.

Budući da se Office 365 automatski ažurira, uvijek ćete koristiti najnoviju verziju bitnih poslovnih aplikacija.

facebook-cover

Poznati programi, nove funkcionalnosti

Office 365 je novi način korištenja Microsoft Office programa koje već dobro poznajete uz brojne nove mogućnosti i dodatne programe koji se nalaze unutar pojedinog paketa.

  • Office 365 se ažurira, tako da su vam uvijek dostupne najnovije funkcije dobro poznatih programa Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, Skype (imaćete uvijek najnovije verzije programa)
  • Office 365 je uvijek dostupan, bilo da radite na mreži ili van mreže, na računaru, tabletu ili mobilnom telefonu
  • Jedna Office 365 licenca omogućava korištenje programa i pristupanje podacima sa čak 5 vaših uređaja (vaš poslovni desktop računar i laptop, privatni laptop, tablet i mobilni telefon)
  • Office 365 omogućava potpunu mobilnost, jer možete pristupiti svim svojim podacima sa sa bilo kog mjesta u bilo koje vrijeme;
  • Office 365 spreman je kad i vi;

Imate još nedoumica?! Javite nam se…

www.teleklik.ba
T: +387 51 491 863
E: sales@teleklik.ba

Sanja Marjanović
Menadžer prodaje
Sanja Marjanović

Sanja Marjanović

Menadžer prodaje

Zašto Office 365?

autor Sanja Marjanović vrijeme čitanja: 3 min
0