Skip to main content

TelPro Mail Server – profesionalno email rješenje

U prethodnom blogu smo objasnili zašto vam je potrebno profesionalno email rješenje, a u današnjem Vam predstavljamo profesionalno email rješenje komapnije Teleklik – TelPro Mail Server.

Za razliku od klasičnog Shared (dijeljenog) Web&Email hostinga kod koga hosting resurse (CPU, RAM, bandwidth) dijelite sa drugim korisnicima (hosterima), TelPro Mail Server rješenje obezbjeđuje garantovane resurse samo za Vas, što znači da ćete imati veću autonomiju i sigurnost jer ne zavisite od aktivnosti drugih korisnika.

TelPro Mail Server je gotovo rješenje za poslovne korisnike, koje objedinjuje elektronsku poštu, kalendar i alate za kolaboraciju, dijeljenje radnih zadataka, kontakata itd. Ovo rješenje je nezavisno od operativnog sistema ili softvera koji je instaliran na računaru, mobilnom telefonu ili drugom uređaju preko kojeg pristupate internetu. Korisnik ne mora da mijenja svoje navike ili gubi bilo koju postojeću funkcionalnost, već rješenje jednostavno može koristiti sa bilo kojim mail-klijentom.

Korisnicima je omogućeno da svojim email nalozima pristupaju pomoću Microsoft Outlook-a, Thunderbird-a ili nekog drugog POP/IMAP mail klijenta, koristeći POP3, IMAP, POP3S (Secure POP3), IMAPS (Secure IMAP) protokole. Za slanje pošte se koristi SMTP-s.

Omogućena je upotreba kalendara za lakše organizovanje sastanaka i obaveza. Korisnici mogu dijeliti svoje obaveze sa kolegama, ali i odobriti izmjene na istom kalendaru. Takođe, korisnici mogu kombinovati svoje aktivnosti kreirajući nekoliko kalendara, razdvajanjem aktivnosti na npr. privatne i poslovne.

TelPro Mail Server omogućava korisnicima kreiranje različitih kontakt lista te manuelno i automatsko (prilikom prijema pošte) dodavanje  informacija o kontaktu. Moguće je dijeljenje adresara sa drugim korisnicima.

Omogućeno je kreiranje „to-do“ liste i praćenje taskova shodno rješavanju datog zadatka (privatne i javne „to-do“ liste). Takođe, taskovi se mogu klasifikovati prema opisu projekta.

Briefcase se može koristiti za dijeljenje i upravljanje dokumentima koje korisnik kreira ili je uploadovao u Briefcase. Fajlovima se može pristupiti putem web-a sa svakog mjesta u bilo koje vrijeme. Možete uploadovati Vaše dokumente, prezentacije, slike, pdf fajlove sa Vašeg računara, kao i priloge iz pošte i dijeliti ih sa ostalim korisnicima. Takođe, u Briefcase-u se mogu kreirati različiti folderi radi lakšeg organizovanja i dijeljenja podataka.

Sva pošta koju korisnik prima ili šalje prolazi kroz AntiSpam i AntiVirus zaštitu tako da je korisnikova pošta provjereno sigurna. Takođe, ovo rješenje omogućava sinhronizovanje mailbox-a sa svim uređajima koje korisnik koristi. Pristup e-mail nalogu sa uređaja po želji (laptop, tablet, mobilni telefon).

TelPro Mail Server pruža mogućnost kreiranja distributivnih lista (obično e-mail adrese tipa info@, office@ i sl.) na koje je moguće dodati više ličnih e-mail naloga koji će primati mail-ove koji stižu na e-mail adrese distributivnih lista. Jedan e-mail nalog se može nalaziti na više distributivnih lista.

Podrazumijeva se da je poslovnim korisnicima od presudne važnosti bezbjednost podataka i visoka dostupnost koju obezbjeđuje privatni mail server. Teleklik platforma za TelPro Mail Server se nalazi na brzim i sigurnim serverima u našem data centru u Banjaluci, koji je realizovan primjenom state of the art tehnologija renomiranih proizvođača HP, Cisco i Dell sa direktnim pristupom Internetu.

Da zaključimo, ukoliko želite pristup elektronskoj pošti i podacima kada god, odakle god i na koji god način želite, a po prihvatljivoj cijeni, TelPro Mail Server usluga je pravo rješenje za Vas jer obezbjeđuje:

  • jednostavno upravljanje e-mail nalogom iz bilo kog internet pretraživača,
  • brz pristup elektronskoj pošti, kalendaru, kontaktima, radnim zadacima i bilješkama,
  • pristup e-mail nalogu sa uređaja po želji (laptop, tablet, mobilni telefon).

Ukoliko su Vam potrebna dodatna pojašnjenja u vezi TelPro Mail Server rješenja budite slobodni da nas kontaktirate na sales@teleklik.ba. Teleklik tim Vam stoji na raspolaganju.

TelPro Mail Server – profesionalno email rješenje

autor Teleklik vrijeme čitanja: 3 min
0