Skip to main content

Sports Tracker: Android aplikacije za trčanje

Sports Tracker je jedna od brojnih aplikacija za pametne telefone, koja bilježi vaše sportske aktivnosti i boravak u prirodi čini zabavnijim. Aplikacija nudi bilješke kretanja na mapi (google maps) uz pomoć gps uređaja sa vašeg telefona. Pored osnovne mape kretanja nakon aktivnosti možete izvući i dijagrame koji sadrže važne podatke kao što su: dužina, prosječna brzina, min i max tempo , utrošena energija , varijacija nadmorske visine, otkucaji srca ukoliko koristitie HRM i slično.

Sports-TrackerUkoliko planirate redovne sportske aktivnosti, lako možete napraviti dnevnik sa planom aktivnosti i na taj način pratiti svoj napredak. Takođe aplikacija je kompatibilna sa nekim uređajima za praćenje otkucaja srca. Ukoliko se koristi HRM koji nije kompatibilan sa aplikacijom, postoje dodatni programi koij će omogućiti analizu podataka. Podaci se čuvaju u XML fajlovima i veoma ih je lako eksportovati ili podijeliti sa nekim ko nema Sports Tracker.

Ako redovno pratite treninge, imaćete tačan uvid u broj pređenih kilomentara, koliko ste u kojoj zoni otkucaja srca trenirali, da li ste ispunili svoje ciljeve za određeni period. Takođe, sitnice kao što su korišćenje kamere ili slušanje muzike bez prekida praćenja treninga dosta znače.
Aplikacija posjeduje opcije za Upload na Sports Tracker web site ili na Facebook, sa različitim nivoima privatnosti, a Sports Tracker ima razvijenu i socijalnu komponentu što i jeste najzanimljiviji dio cijele priče.
sports-tracker-app

Pored mape kretanja možete šerovati i slike te ostvarene rezultate tokom aktivnosti. Na sajtu možete kreirati svoj profil i imati prijatelje, pratiti njihove aktivnosti, podržavati i savjetovati jedni druge te vidjeti mape drugih ljudi kako bi dobili ideje za nove aktivnosti.

Ova aplikacija je daleko od savršenstva ukoliko se profesionalno bavite sportom, ali je svakako vrijedna pažnje, pogotovo ako uzmemo u obzir da je aplikacija besplatna.

Tačnost podataka uveliko zavisi od kvaliteta GPS uređaja na vašem telefonu. Aplikacija još uvijek ne posjeduje auto-save opciju, tako da će podaci biti izgubljeni ako se baterija isprazni tako da je poželjno da sa sobom imate i battery bank ako planirate duže aktivnosti.

Željko Rogić
IT specijalista
Željko Rogić

Željko Rogić

IT specijalista

Sports Tracker: Android aplikacije za trčanje

autor Željko Rogić vrijeme čitanja: 1 min
0