Skip to main content

Prednosti centralizovane baze rezervnih podataka

Ne postoji kratak i jednostavan odgovor na pitanje: „Gdje držite svoje podatke?“

Danas se podaci čuvaju na više različitih platformi i uređaja, od servera do virtuelnih računara, do personalnih računara i Cloud aplikacija, kao što su „G Suite“ ili „Office 365“.

Da bi vaši podaci bili sigurni i bezbjedni, svaki uređaj i platforma moraju imati rezervnu kopiju. Međutim, iako sve ove različite platforme mogu biti kompatibilne sa specifičnim rezervnim rješenjem, može se desiti da ćete morati integrisati više proizvoda od različitih proizvođača, koji dovode do veće složenosti – sagledavanje ograničenja svake od njih, učenja kako da koristite njihov proizvod i kontaktiranje različitih timova za tehničku podršku.

Da bi stvari bile još komplikovanije, mnoga rezervna rješenja koja su trenutno dostupna, obavezuju vas da softver kupite od jednog provajdera, a skladišnu bazu od drugog. To znači da ćete platiti i hardverske i softverske naknade za licence.

Srećom, koristeći centralizovanu Synology bazu rezervnih podataka, ne morate se više brinuti o stvarima koje smo gore nabrojali. Danas možete imati sve svoje rezervne podatke sačuvane na jednom mjestu. Na primjer, Synology vam nudi backup softver – Active Backup Suite – besplatno sa NAS proizvodima.

Pored toga što su vam svi podaci sačuvani na jednom mjestu, postoje još neke prednosti ovog sistema.

  • Centralizovan menadžment

Sa Active Backup Suite-om, možete napraviti rezervne kopije stotina računara a sve sa jednog servera. Pored toga što vam štedi vrijeme i resurse, ovo vam pomaže da se posvetite obavljanju važnijih zadataka. Takođe možete pristupiti podacima iz stotina uređaja sa samo jedne konzole.

  • Uklanjanje duplih kopija

Često se isti podaci čuvaju na više različitih uređaja i platformi. Kada pravite rezervne kopije desetina uređaja, ovo može ozbiljno da optereti memorijski kapacitet uređaja. Sa Synology Active Backup-om i specijalizovanom tehnikom kompresije, odnosno sistema za uklanjanje duplih podataka, čuva se samo jedna verzija, pri čemu se čuva memorijski prostor i smanjuje se potrošnja resursa. Rezultati mogu da variraju,  Ali postoje primjeri u kojima su korisnici smanjili zauzeće do čak 75%

  • Fleksibilne opcije za oporavak

Kada su u pitanju podaci vaše firme, onda želite da budete pripremljeni na sve. Postojanje backup sistema eliminiše mogućnost da se podaci izgube. Ali šta je sa vremenom koje je potrebno da bi se podaci vratili nakon što se desi problem? Da bi osigurao kontinuitet poslovanja, Synology Active Backup vraća virtuelne mašine sa opcijama za brzo pokretanje mašine bez čekanja da se podaci kopiraju na host. Kada dođe do problema sa ličnim računarima ili Cloud servisom zaposleni mogu da vrate lične e-mailove i druge podatke bez da kontaktiraju IT administratore.

  • Uradi više sa svojim rezervnim kopijama

Da bi vam omogućio više slobode, Synology vam dozvoljava da ostvarite više a radite manje. Sa mogućnošću pravljenja rezervnih kopija čitavih uređaja i njihovog pokretanja pomoću sopstvenog virtuelnog uređaja, možete testirati nove nadogradnje softvera  prije nego što ih krenete koristiti.

  • Brzo dobijanje podataka nazad

Poslovnim korisnicima treba mnogo više od samo rezervne kopije. Ono što je mnogo važnije je smanjenje vremena oporavka u slučaju greške, nesreće ili prestanka rada hardvera. Active Backup omogućava fleksibilnost i pouzdane metode oporavka i vraćanja podataka, čime se smanjuje vaša ranjivost u kritičnim situacijama, i omogućava vam nesmetano poslovanje.

Još uvijek čekate? Budite proaktivni i naučite više o Synology Active Backup-u već danas i osigurajte i sebi jedan. Kontaktirajte Teleklik tim za više informacija.

Prednosti centralizovane baze rezervnih podataka

autor Teleklik vrijeme čitanja: 2 min
0