Skip to main content

Bitdefender GravityZone

Već smo dosta pažnje posvetili tome kako prepoznati da vam je računar zaražen, koje su mjere koje treba da preduzmete. Ovaj članak je kolega Boris posvetio isključivo promociji našeg antivirusnog rješenja koje uspješno prodajemo već koju godinu – Bitdefender Gravity Zone. Prezadovoljni su naši korisnici, a i mi kao administratori. Zato ćemo nekoliko rečenica posvetiti njegovim tehničkim specifikacijama i načinu funkcionisanja.

Koristeći napredne tehnologije bazirane na ponašanju, Bitdefender je otkrio 99% nepoznatih prijetnji u nezavisnim ispitivanjima koje vodi priznata nezavisna organizacija za testiranje, AV-Comparatives. Bitdefender takođe ima dva dodatna zaštitna sloja od anti-ransomware-a, prvo, crnu listu od 2,8 miliona uzoraka koja se konstantno povećava i drugo, vakcinu koja može imunizirati uređaje protiv procesa enkripcije. Ovu statistiku možete vidjeti na slici ispod.

statistika

Bitdefender GravityZone Security for Endpoints štiti poslovne korisnike sa centralizovanom kontrolom zasnovanoj na:

  • dozvolama i vidljivošću u realnom vremenu prema njihovom sigurnosnom statusu
  • funkcijama koje se očekuju od bezbjednosnih rješenja za preduzeće ali ne zahtijevaju hardver ili servise na lokaciji servera, jer ih upravlja hostirana Bitdefender konzola za upravljanje pod nazivom GravityZone.

console

Organizacije koje uspjevaju da budu pouzdane će pronaći uslugu GravityZone Security for Endpoints idealne za njihove potrebe. Iako pruža robusnu sigurnost, rješenje ne zahtijeva visoko tehnički osposobljenu osobu za instalaciju, upravljanje ili održavanje. Odmah nakon što se pretplatite na uslugu, postaje dostupna GravityZone tj. cloud security console-a koja omogućava centralizovano raspoređivanje unutar vaše poslovne mreže koristeći funkciju automatskog otkrivanja mreže. Nakon definisanja smjernica za kompaniju ili grupe korisnika, dodatne akcije su potrebne samo za praćenje izvještaja i odgovaranje na upozorenja o incidentima.

Bitdefender GravityZone Security for Endpoints je hostovana usluga koja nudi visok nivo sigurnosti za poslovne sisteme bez uvođenja kompleksne i skupe infrastrukture u okviru poslovanja. Kompanije mogu da uštede novac eliminišući potrebu za hardverom na lokaciji i povezanim održavanjem. Nema potrebe za posebno određenim IT administratorima jer nije ni obavezno da se upravlja i održava cloud security od strane kranjih korisnika. Interfejs veoma intuitivan i nema napora da se nadogradi na novu verziju, jer se konzola zasniva na datacentru Bitdefender-a ili pružaoca usluga i uvijek je up-to -date. Organizacije mogu brzo razvijati i usvojati svoja bezbjednosna pravila na nivou preduzeća, uz održavanje vitke strukture i izbegavanje troškova dodatne intervencije ovlaštenog prodavca.

Bitdefender Gravity Zone

Optimizovana tehnologija detekcije i skeniranja u okviru GravityZone Security for Endpoints od strane Bitdefender-a, minimizira upotrebu sistemske RAM memorije. Zajedno sa filozofijom tihe sigurnosti, osigurava da su poslovni podaci i sistemi zaštićeni bez upozorenja korisnika ili preduzimanja bilo kakvih radnji. Uticaj Cloud Security-a na krajnje korisnike i na mrežni saobraćaj je takođe smanjen, pošto se novi update-i proizvoda ili virusnih definicija mogu propagirati sa malim, inkrementalnim ažuriranjima putem lokalne mreže.

Ako imate neka dodatna pitanja ili ne znate kako donijeti pravu odluku, rješenje je jednostavno. Kontaktirajte Teleklik na +387 51 491 860 ili nam pišite na info@teleklik.ba i naši stručnjaci će vam pomoći savjetima kako biste što bolje zaštitili svoje poslovanje i svoju kompaniju.

Bitdefender GravityZone

autor Boris Stanković vrijeme čitanja: 2 min
0