Skip to main content

SSL certifikati sve više neophodni web stranicama poslovnih korisnika!

Povećavanjem broja lažnih i nepouzdanih web stranica, kao i malicioznih softvera koji hvataju mrežni saobraćaj, svakim danom postaje sve bitnije da pronađemo pouzdan način da dokažem ili se uvjerimo u validnost identiteta neke web stranice, a komunikaciju koja se vrši prema nekom serveru zaštitimo što je više moguće. Ovo nam je veoma važno, ukoliko web stranica koju posjedujemo predstavlja određenu kompaniju ili brend, koji ima veliku vidljivost na tržištu i koja svakodnevno bilježi mnogo posjeta.

Kako bi se obezbijedila bezbjedna i kriptovana komunikacija, ali i dokazao identitet web stranice, sve više kompanija se odlučuje na kupovinu sertifikata. Mnogobrojnim korisnicima Interneta je danas potrebna pomoć da razlikuju legitimne od malicioznih web stranica u čemu nam SSL sertifikati mogu pomoći.

SSL (eng. Secure Sockets Layer) sertifikati podižu bezbjednost web stranica na visok nivo, a svim posjetiocima web stranice šalju jasnu poruku da su njihovi podaci zaštićeni na određenoj web stranici. Preko SSL-a, komunikacija web browsera sa web serverom je enkriptovana, te daje posjetiocima web stranica najveći nivo bezbjednosti i povjerenja u web site, koji posjedujete.

Trend rasta korištenja ovakvog vida zaštite se bilježi iz dana u dan, a “HTTPS” se usvaja nevjerovatnom brzinom. Sve web stranice, koje nemaju “HTTPS” oznaku su prikazani kao nesigurni sa velikim upozorenjem korisniku, što ostavlja utisak da korisnik nije siguran dok gleda vaš online sadržaj. Sve web stranice bez “HTTPS” oznake, koje se pretražuju i gledaju u inkognito mode-u, takođe su označene kao nesigurne.

Vrlo bitno je naglasiti da kupovinom SSL sertifikata dodatno obezbjeđujete svoje poslovanje i sprječavate krađu osjetljivih podataka kao što su brojevi kreditnih kartica, e-mail adrese, lični podaci, lozinke i slično. Ovo je tehnologija koju koriste sve velike kompanije, kao što su Google, Facebook, Amazon i sve poznate online trgovine.

Kako jednostavno obezbijediti SSL sertifikat? Pošaljite nam upit i izaberite jednu od opcija, koja je idealna za vaše poslovanje.

Teleklik u svojoj ponudi nudi sertifikate Comodo – sertifikati za korisnike kojima je potreban osnovni vid zaštite i funkcionalnosti od SSL sertifikata, kao i  GeoTrust – lider u segmentu SSL sertifikata, za napredne korisnike kojima je potreban visok nivo zaštite. Ovakvi sertifikati se preporučuju klijentima sa ozbiljnijim zahtjevima za osiguranje od SSL sertifikata, e-commerce sajtove, banke, kao i državne institucije.

U cijene svih sertifikata je uključena instalacija, konfiguracija i puštanje u rad.
Rokovi isporuke za navedene sertifikate su u prosjeku do 3 radna dana.

Obezbijedite sigurnu i provjerenu komunikaciju sa svima koji posjete Vašu web stranicu, kao i  jednostavnu mogućnost provjere Vašeg identiteta.

SSL certifikati sve više neophodni web stranicama poslovnih korisnika!

autor Teleklik vrijeme čitanja: 2 min
0